flaczki sylwii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    5
  • żołądki

    40 dkg
  • marchewka

    5
  • majeranek

  • ziele angielskie

  • masło

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • imbir

  • gałka muszkatałowa

  • ząbki czosnku

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka i żołądki myjemy gotujemy w wodzie z warzywami,dodajemy liść laurowy,ziele angielskie.Gdy udka i żołądki bedą miękkie wyjmujemy kroimy w drobne kawalki.Dalej gotujemy dodając imbir,galkę muszkataloweą,dodać czosnek.Na koniec upalamy mąkę z masłem.zagotowujemy.SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewka1978 06.04.2012 16:54
Nie lubię tradycyjnych flaków. Twój przepis jest taki, że zrobię i spróbuję. Mąż się na pewno ucieszy
Anio?eczek 02.02.2012 12:22
Szybkie i fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat