Flaczki

Flaczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki wołowe

    1 kg
  • Majeranek suszony Prymat

    1 szczypta
  • masło

    1 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • włoszczyzna suszona

    2 łyżki
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Flaczki

Dokładnie oczyszczone flaki wołowe obgotować i odcedzić. Ostudzone pokroić w paski, obgotować, odcedzić i dodać do sporządzonego wcześniej z kostki rosołu wołowego KUCHAREK. Dodać 2 łyżki włoszczyzny suszonej Prymat i gotować do miękkości ok. 2 godz. Przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków Prymat i gotować 15 minut, po czym dodać majeranek Prymat do smaku. W celu zagęszczenia potrawy można sporządzić zasmażkę (1 łyżka masła i 2 łyżki mąki).
Propozycja: jedno opakowanie wystarcza do przyprawienia potrawy z 1,5 kg surowych flaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Anna169Hosz 16.01.2013 17:25
Nie ma jak dobre flaki!
jola1512 11.04.2011 11:57
pychota
1j1o1l1a1 03.03.2011 23:19
na święta i przyjęcia...koniecznie muszą być...flaki :)
szajba2 29.01.2011 15:06
lubię flaki
rakow2
rakow2 17.10.2010 15:27
dawno nie robiłam a bardzo lubię
Barbara55 13.09.2010 16:23
flaki to prawdziwe przysmaki
noculos 24.06.2010 21:49
Pyszna i sycaca zupa
sylwiachmiel 19.05.2010 20:58
czesto gotuje dla rodzinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat