Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
surowych filetów ze śledzia
500 g -
olej słonecznikowy
50 ml -
masło
50 g -
cukinia
200 g -
oliwa
50 g -
ząbek czosnku
1 szt -
pomidor bez skóry
1 szt -
pęczek cebuli dymki
1 szt -
natka pietruszki
1/2 szt -
bazylia
1 szt -
kapary
30 g -
anchois
-
tymianek
3 g
Przepis i sposób przygotowania Filety ze śledzia norweskiego z duszonymi pomidorami i ziołami
Usmażone filety śledziowe układamy na sosie, dekorujemy smażoną cukinią i natką pietruszki (lub bazylią).
Komentarze (5)