Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Filety z kurczaka w słodko pikantnej marynacie, pieczone na grillu lub patelni grillowej, podane ze świeżymi warzywami smakują obłędnie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filety z kurczaka

    2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0.5 łyżeczki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • sok z pomarańczy

    2 łyżki
  • syrop z agawy

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    0.3 łyżeczki
  • sól

    0.5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

Krok 1 - Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie foto
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę, paprykę ostrą mieloną Prymat, musztardę francuską Prymat, sok z pomarańczy, syrop z agawy, sól i pieprz cytrynowy Prymat, wymieszać.
Krok 2 - Filety z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie foto
Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na 2 części, włożyć do miski, zalać przygotowaną marynatą, szczelnie przykryć i odłożyć do lodówki na 2 godziny.

Przygotowane mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie grilla lub patelni grillowej. Smażyć pod przykryciem przez około 10-15 minut obracając co jakiś czas na drugą stronę.

Gotowe mięso podawać z dodatkiem surówki lub świeżej zielonej sałatki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat