Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
piersi podwójne z kurczaka
2 szt -
pory
3 szt -
śmietana 12%
250 ml -
musztarda
2 łyżki -
czosnek
2 ząbki -
sól
do smaku -
majeranek
-
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sposób przygotowania
Mięso kurczaka pokroić w paski, oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.
Pory pokroić w talarki, dodać do kurczaka i razem dusić, mieszając co jakiś czas.
Śmietanę połączyć z musztardą, przeciśniętym czosnkiem i majerankiem.
Kiedy kurczak będzie miękki połącz z sosem, wymieszaj i jeszcze chwilę duś.
Danie można podawać posypane natką pietruszki.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się