Filety z kurczaka w porach ze śmietaną i musztardą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Delikatne mięso kurczaka duszone w porach i sosie śmietanowo-musztardowym. To danie jest przepyszne! Spróbujcie :)

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi podwójne z kurczaka

    2 szt
  • pory

    3 szt
  • śmietana 12%

    250 ml
  • musztarda

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    do smaku
  • majeranek

  • przyprawa do kurczaka

  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kurczaka pokroić w paski, oprószyć przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.

Pory pokroić w talarki, dodać do kurczaka i razem dusić, mieszając co jakiś czas.

Śmietanę połączyć z musztardą, przeciśniętym czosnkiem i majerankiem.

Kiedy kurczak będzie miękki połącz z sosem, wymieszaj i jeszcze chwilę duś.

Danie można podawać posypane natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 09.07.2011 20:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat