Filety z kaczki ze śliwkami.

Filety z kaczki ze śliwkami.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kaczki

    2 szt
  • śliwki suszone

    10 szt
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • imbir

    1 łyżeczka
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • cukier brązowy

    1/2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z kaczki natrzeć przyprawami i wstawić na noc do lodówki.Następniego dnia każdy filet od strony skóry naciąć w kratkę i usmażyć na oleju.Skóra w miejscu nacięcia bardzo ładnie się rozchyli i w te miejsca włożyć śliwki przecięte wzdłuż na pół.Filety włozyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą lub zawinąć w folię i piec ok.40 minut w piekarniku nagrzanym do tem,190 stopni.
Podawac z sosem śliwkowym:http://www.doradcasmaku.pl/przepis/206328/sos-sliwkowy-do-kaczki-.html
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 19.12.2013 20:32
dawno nie jadłam i już mi ślinka leci
IZABELA29 07.11.2013 09:13
apetycznie podana
Ada-Gaba 07.11.2013 07:46
smaczne, wykwintne danie
nutellla 01.10.2013 19:42
apetyczna :)
pacpaw 28.08.2013 21:53
aromatyczna ta kaczka musi być
Łukasz15 06.08.2013 11:53
Bardzo dobre
Aneta41 24.04.2013 11:22
palce lizać:)
alaaa 04.12.2012 21:07
takie mięso to prawdziwy rarytasik
Wafelek2601 30.10.2012 06:37
Pyszne
Mati13 21.10.2012 19:08
przepięknie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat