Filety nadziewane mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • suszone pomidory z czosnkiem

    2 łyżeczki
  • mozzarella w kulce

    70 g
  • przyprawy

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Filety nadziewane mozzarellą foto
* Użyłam 2 łyżeczek pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią i 2 łyżeczek przyprawy do mięs (wpisałam "przyprawy").
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tak, aby otrzymać kieszonki. Każdą mięsną kieszonkę oprószyć w środku solą i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią.
Krok 2 - Filety nadziewane mozzarellą foto
Ser mozzarella przekroić na pół. Po kawałku sera włożyć do każdego filetu.
Krok 3 - Filety nadziewane mozzarellą foto
Brzegi mięsa złączyć, zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane filety kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 4 - Filety nadziewane mozzarellą foto
Mięso z obu stron mocno zrumienić.
Krok 5 - Filety nadziewane mozzarellą foto
Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 17.05.2014 16:27
rewelacyjne nadzienie
misia53 24.04.2014 23:15
bardzo smaczne kąski
Wiktoria29 24.04.2014 15:39
smaczny przepis na obiad, kurczak w innym wydaniu
Agata3 24.04.2014 14:15
smaczne nadzienie :)
Malinka 24.04.2014 13:55
Smaczne danie i to bardzo!
luna76 24.04.2014 13:04
Bardzo fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat