Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z serkiem i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
serka koziego i krowiego 2 łyżka
czerwonej papryki 1/3
posiekanej natki pietruszki 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z serkiem i papryką

Kroki postępowania

1
2 pojedyncze filety z kurczaka
2 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
1/3 dużej czerwonej papryki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
do smaku :
sól
pieprz kolorowy
chili birds eye
2 jajka
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
Krok 1 - Filet z serkiem i papryką foto
2
Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie.
Krok 2 - Filet z serkiem i papryką foto
3
Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.
Krok 3 - Filet z serkiem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak