Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z pieczarkami z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 300 g
ser żółty 4 plastry
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z pieczarkami z piekarnika

Kroki postępowania

1
Filety myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Każdy kawałek lekko rozbijamy i przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem, ostrą papryką i przyprawą do kurczaka. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem. układamy w nim plastry fileta.
Krok 1 - Filet z pieczarkami z piekarnika  foto
2
Na filetach układamy obrane i pokrojone w plastry pieczarki (ja akurat miałam mrożone).
Krok 2 - Filet z pieczarkami z piekarnika  foto
3
Tak przygotowane naczynie z filetami przykrywamy pokrywką i wstawiamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 160C.
Krok 3 - Filet z pieczarkami z piekarnika  foto
4
Po tym czasie na podpieczone filety układamy po plasterku żółtego sera i ponownie wstawiamy do piekarnika na ok. 5-7 minut.
Krok 4 - Filet z pieczarkami z piekarnika  foto
5
Upieczone filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Krok 5 - Filet z pieczarkami z piekarnika  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 26.02.2015 21:56
sa pyszne , bardzo czesto je robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak