Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka 1 łyżka
parmezan starty 5 łyżek
żółta fasolka szparagowa 300 gram
masło 2 łyzki
słonecznik łuskany 2\3 szklanki
przyprawa kebab- gyros Prymat 0,5 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1\3 łyzeczki
sól i pieprz 1 szczypta
zielona cebulka 0,5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :)

Kroki postępowania

1
Fileta kroimy po szerokości, aby powstały nam 4 kotleciki. Każdy obsypujmey przyprawa do gyrosa Prymat.
Krok 1 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
2
Jajka łączymy z jajkiem , Parmezanem(3 łyżki), pierzem, solą i papryka. Filety umieszczamy w masie jajecznej i .....
Krok 2 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
3
umieszczamy na patelni (grillowej )z rozgrzanym olejem,
Krok 3 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
4
Fasolkę gotujemy do miękkości.
Krok 4 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
5
Ugotowaną chwile podsmażamy na maśle -wsypując słonecznik łuskany.
Krok 5 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
6
Do fasoli dodajemy też straty parmezan.
Krok 6 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto
7
Fileta umieszczamy na talerzu i nakładamy porcję fasolki ze słonecznikiem . górę obsypujemy zieloną cebulka . Smacznego :)
Krok 7 - Filet z nutą Parmezanu -zaserwowany z fasolką :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak