Filet z mintaja panierowany

Filet z mintaja panierowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    4 szt
  • sok z cytryny

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet z mintaja panierowany

Filet umyć i osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Na jednym talerzyku roztrzepać jajko , dodać pieprz i sól. Na drugi talerzyk nasypać bułki tartej. Panierować fileta z obu stron najpierw w jajku, później w bułce. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

kate.500 17.03.2011 07:52
Smaczność...
MAR3STA 20.12.2010 20:31
aż ślinka cieknie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat