Filet z łososia norweskiego w ziołowej kruszonce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/4 szklanki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • czuszki

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 szt
  • pokrojone w paseczki suszone pomidory

    2 łyżki
  • kapary

    1 łyżeczka
  • bazylia świeża

    5 szt
  • pomidory concasse

    4 łyżki
  • anchois

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • świeżo wyciśnięty czosnek

    1 łyżeczka
  • wino białe wytrawne

    1/2 szklanki
  • filet z łososia

    800 g
  • bazylia

    4 łyżki
  • szczypiorek

    4 łyżki
  • koper

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • kolendra

    4 łyżki
  • musztarda dijon

    1 łyżeczka
  • parmezan starty

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filet z łososia norweskiego podzielić na cztery równe części, wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią rybę i odstawić do lodówki na ok. 6-8 godzin.
Przygotować kruszonkę, dokładnie miksując wszystkie jej składniki.
Łososia delikatnie obsmażyć z obu stron na patelni, a następnie rybę umieścić na blasze do pieczenia, na niej ułożyć kruszonkę i całość piec 10 minut w temperaturze 160°C. Tak przygotowanego łososia podajemy z ziemniakami, świeżą cytryną oraz sosem przygotowanym z połączenia wszystkich jego składników.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 22.02.2011 15:47
chętnie bym spróbował
Babciagramolka 06.01.2011 15:13
Chyba się pogubiłam- które składniki są do marynaty a które do kruszonki.?
Małgorzata106 25.11.2010 21:53
super przepis
Barbara55 25.10.2010 15:07
ale w dużym tłoku
rakow2 24.10.2010 15:54
ujdzie
Emilia22 22.09.2010 11:17
smakowitośc

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat