Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z cebulą i korniszonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
cebula biała 3 duże
korniszony 5-6 sztuk
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
olej roślinny 1 łyżka
sól
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z cebulą i korniszonem

WYKONANIE:

Filet z piersi umyć, pokroić, posypać przyprawami i dodać olej, wymieszać wstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie pokroić cebulę na cząstki, na patelni rozgrzać tłuszcz i lekko podsmażyć cebulę. Cebulę zdjąć z patelni i włożyć pokrojone piersi i podsmażyć. Pokroić korniszony i plasterki i dodać do kurczaka, dodać też usmażoną wcześniej cebulę i wszystko jeszcze chwilkę podsmażyć. Można podawać do ziemniaków, frytek.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 14.02.2014 18:23
Pyszny filet
JOANNA16 10.02.2014 22:03
pyszny obiadek)))
Zdzisław 09.02.2014 17:17
dla mnie to smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak