Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka pod pomidorowo-serową pierzynką.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
pomidor 1 sztuka
ser żółty 10 dag
bazylia do smaku
koperek 2-3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka pod pomidorowo-serową pierzynką.

1. Mięso oczyścić umyć i dokładnie osuszyć.Pokroić w plastry,każdy plaster rozbić i oprószyć solą i pieprzem.Następnie panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
2.Filety smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron,aż będą miękkie.Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3.Pomidory pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na filetach,oprószyć suszoną bazylią i posypać startym serem.
4.Ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku,160 stopni, przez kilka chwil aż ser się rozpuści.
5. Gotowe filety posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.03.2017 18:37
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:17
Pomysłowo, oryginalnie.
Babeczka35 06.02.2015 10:42
Dziękuję:)
2milutka 05.02.2015 21:29
bardzo fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak