Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka po tajsku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
cebula 1/2
papryka czerwona 1/2
mleczko kokosowe 200 ml
sól
mąka kukurydziana 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka po tajsku

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym . Kroimy w małe kwadraty . Na patelni rozgrzewamy tłuszcz , smażymy kurczaka około 10 minut.
Krok 1 - Filet z kurczaka po tajsku foto
2
W rondelku rozgrzewamy olej i dusimy pokrojoną cebulę oraz pokrojoną czerwoną paprykę. Dusimy około 10 minut . Do warzyw dodajemy usmażonego kurczaka .
Krok 2 - Filet z kurczaka po tajsku foto
3
Dolewamy mleczko kokosowe , mieszamy i gotujemy . Doprawiamy przyprawą curry i solimy do smaku . Gotujemy 5-6 minut . Do wszystkiego dodajemy mąkę kukurydzianą i energicznie mieszamy , aby mąka się nie posklejała . Wyjdzie nam zagęszczony sos , który zagotowujemy przez około 1 minutę .
Krok 3 - Filet z kurczaka po tajsku foto
4
Kurczak najlepiej smakuje z ryżem.
Krok 4 - Filet z kurczaka po tajsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 27.08.2013 22:23
super danie
iwi 27.08.2013 17:59
Ciekawe smaki
juuusta 27.08.2013 17:51
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak