Filet z kurczaka na porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    3 szt.
  • por

    4 szt.
  • majonez

    350 ml
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • pieprz

  • ser żółty

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Por oczyścić,pokroić w słupki 5 centymetrowe,ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Fileta z kurczaka pokroić w plastry,przyprawić pieprzem i przyprawą do kurczaka.Ułożyć na porach.Całość posypać startym żółtym serem,a na wierzch zalać majonezem.Piec w 180 stopniach ok.40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat