Filet z indyka z nadzieniem szpinakowo-serowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

  • mrożonego szpinaku

    60 dag
  • jajka

    2
  • żółtego sera

    15 dag
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i delikatnie rozbić na płat. Szpinak wrzucić na 4 minuty na osolony wrzątek, wyjąć i osuszyć. Jedno z jajek ugotować na twardo i posiekać, dodać do szpinaku. Żółty ser pokroić w kostkę i także wymieszać ze szpinakiem. Białko z drugiego jajka ubić na sztywno, dodać do szpinaku razem z żółtkiem, solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Nadzienie rozsmarować na płacie mięsa, zwinąć i obwiązać bawełnianą nitką. Piec godzinę w temperaturze 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 01.09.2011 07:46
bardzo dobre
kate.500 25.06.2011 01:21
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat