Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka w panierce panko z sałatką włoską i sosem czosnkowym
Wszystkie składniki marynaty łączymy.
Eskalopki delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa i wkładamy pojedynczo do marynaty.
Jajka rozkłócamy na głębokim talerzu. Mięso obtaczamy w mące, wkładamy do jajka i panierujemy dokładnie w panierce panko.
Tak przygotowane eskalopki smażmy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor, osuszając na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu.
Sos sałatkowy czosnkowy dokładnie mieszamy z jogurtem.
W misce łączymy sałaty, pomidory, pokrojonego ogórka, pokrojoną w piórka cebulę i paprykę, kapary. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy.
Eskalopki z indyka podajemy z sałatką, dekorując szczypiorkiem.