Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z cukinią i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 200 gram
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
pieczarki 5-7 sztuk
cukinia 1/2 sztuki
ryż brązowy 50 gram
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z cukinią i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek.
Krok 1 - Filet z cukinią i pieczarkami foto
2
Do podsmażonego fileta dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy kilka minut.
Krok 2 - Filet z cukinią i pieczarkami foto
3
Pieczarki obieramy i kroimy w większą kostkę. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy na patelnie, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i dusimy pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Krok 3 - Filet z cukinią i pieczarkami foto
4
Dodajemy ugotowany wg. instrukcji ryż brązowy i mieszamy go z warzywami.
Krok 4 - Filet z cukinią i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 11.05.2015 08:59
smaczna potrawka:)
Damiano
Damiano 11.05.2015 08:44
pyszny filecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak