Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet w sosie kurkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
kurki 25 dag
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 2 kubki
mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet w sosie kurkowym

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, następnie zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojone kurki i zrumienić. Potem podlać trochę wody i dusić do miekkości.
Krok 1 - Filet w sosie kurkowym foto
2
Mięso pokroić na kawałki, przyprawić do smaku i usmażyć.
Krok 2 - Filet w sosie kurkowym foto
3
Gdy grzyby będą miękkie, dodać śmietanę i gotować przez chwilę, jeśli sos będzie zbyt rzadki, zagęścic mąką rozmieszaną z wodą. Doprawić do smaku. Dodać usmażone mięso i wymieszać.
Krok 3 - Filet w sosie kurkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 26.12.2012 17:08
uwielbiam takie potrawy
Pietruszka 26.12.2012 17:03
sos kurkowy i mięsko, super
Marta1986 26.12.2012 16:13
dobre
Miki 26.12.2012 16:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak