filet smażony

filet smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Natrzeć je olejem. Kostkę z kurczaka posypać kucharkiem uniwersalnym do smaku, czosnkiem granulowanym oraz curry do smaku i wg uznania. Smażyć mięso, co chwilę mieszając. Mięso smażymy krótko aby nie było zbyt suche. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 08.02.2013 09:50
lubię
babajaga1969 27.01.2013 17:51
dobre kąski

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat