Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet po chińsku z warzywami i ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

pierś z kurczaka 1 szt
warzywa chińskie 300 g
sos chiński 100 ml
przyprawa chińska 1 łyżka
ryż 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól i pieprz do smaku

marynata

jajko 2 szt
sos sojowy 1 łyżeczka
przyprawa chińska 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filet po chińsku z warzywami i ryżem

Kroki postępowania

1
Jajka wbijamy na talerz, dodajemy sos sojowy, łyżeczkę przyprawy chińskiej i roztrzepujemy.
Krok 1 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto
2
Filet myjemy, przykrawamy na pół, oprószamy solą i pieprzem rozklepujemy, przekładamy do jajka i marynujemy 60 minut.
Krok 2 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto
3
Następnie filet panierujemy w bułce tartej.
Krok 3 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto
4
Smażymy do zarumienienia z dwóch stron.
Krok 4 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto
5
Warzywa chińskie dusimy z sosem chińskim i przyprawą 5 smaków. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Na talerze nakładamy ugotowany ryż i polewamy sosem z warzywami.
Krok 5 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto
6
Następnie kroimy w dużą kostkę fileta i nakładamy na sos, polewamy pozostałymi warzywami.
Krok 6 - Filet po chińsku z warzywami i ryżem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 25.10.2014 13:02
Super, moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak