Filet na śmietance soją zakrapiany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    4 szt
  • sól

    4 szczypta
  • pieprz kolorowy

    4 szczypta
  • sos sojowy jasny

    4 łyżka
  • mąka do obtaczania

    4 łyżka
  • olej do smażenia

    100 ml
  • lód

    300 ml
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć i każdy ponacinać z wierzchu w kratkę.
Posolić i popieprzyć i polać sosem sojowym.
Odstawić na 30 minut.
Cebule obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Po upływie 30 minut rozgrzać na patelni olej.
Każdy filet obtoczyć w mące i usmażyć po czym odłożyć je na talerz.
Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulkę, włożyć filety i wlać śmietankę.
Zagotować mieszając do uzyskania kremowej średnio gęstej konsystencji.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką ( ja zrobiłam z czerwonej kapusty ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 13.12.2011 08:19
ciekawy przepis
Margo1 25.04.2011 10:54
super pomysł
Margo1 25.04.2011 10:54
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat