Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 3 szt
śmietana 2 łyżki
cukier 1 łyżka
spirytus 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Mąkę wysypać na stolicę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Następnie zrobić dołek, dodać żółtka,cukier, śmietanę, spirytus i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, wyrobić na jednolitą masę. Następnie ubijać wałkiem, aż będą pojawiać się pęcherzyki. Rozwałkować cienko i formować faworki. Smażyć na smalcu. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 03.06.2013 19:01
uwielbiam faworki
adelajda 01.04.2013 08:08
smaczne !!!
jozefinach 07.03.2013 09:55
Uwielbiam faworki.
Joanna23 21.02.2013 09:40
pycha
EWI 09.02.2013 16:56
uwielbiam
Katarzyna34 09.02.2013 12:51
Super
meg1984 09.02.2013 12:33
bardzo lubię :)
anja3107 09.02.2013 10:26
uwielbiam
ewka1978 09.02.2013 09:50
smaczne
cukiereczek 09.02.2013 09:26
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak