Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
szynka 2 plasterki
ser żółty 2 plasterki
jajko 4 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Kroki postępowania

1
Pomidory myjemy i odcinamy górna część z szypułka. Łyżeczka wydrążamy miąższ. Solimy i pieprzymy pomidora wewnątrz.
Krok 1 - Faszerowane pomidory foto
2
Szynka i żółty ser kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do każdego z pomidorów. Wbijamy po jajku, doprawiamy sola i czarnym pieprzem.
Krok 2 - Faszerowane pomidory foto
3
Posypujemy wierzch żółtym serem. Pieczemy w 200 stopniach C aż żółtko będzie półpłynne a ser rozpuszczony. Serwujemy z tostami lub chlebem.
Krok 3 - Faszerowane pomidory foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak