Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pałeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 sztuk
ryż ugotowany
mięso mielone 25 dkg
papryka surowa 2 sztuki
pieczaki 25 gkg
ser żółty gouda tarty 5 dkg
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pałeczki

Pałki kurczaka myjemy osuszamy i wyciągamy ostrożnie kość bez naruszenia skóry. Nacieramy przyprawami do kurczaka pieprzem, solą i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie gotujemy ryż w większej ilości wody z kostką rosołowa. Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w drobna kostkę podsmażamy na patelni z odrobiną soli. Mięso mielone mieszamy z ostudzonym ryżem, pieczarkami oraz papryką i startym żółtym serem. W tym czasie gotujemy ryż w większej ilości wody z kostką rosołową. Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w drobna kostkę podsmażamy na patelni z odrobiną soli. Mięso mielone mieszamy z ostudzonym ryżem, pieczarkami oraz papryką i startym żółtym serem. Tak przygotowanym farsze nadziewamy wypatroszone pałeczki kurczaka i układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku w temperaturze 180 C Można podawać z sosem polecam pomidorowym. W tym czasie gotujemy ryż w większej ilości wody z kostką rosołowa. Pieczarki i paprykę myjemy i kroimy w drobna kostkę podsmażamy na patelni z odrobiną soli Mięso mielone mieszamy z ostudzonym ryżem, pieczarkami oraz papryką i startym żółtym serem. Tak przygotowanym farsze nadziwmy wypatroszone pałeczki kurczaka i układamy w naczyniu do zapiekania. Pieczemy około 1 godziny w piekarniku w temperaturze 180 C Można podawać z sosem polecam pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 14.10.2014 09:19
Przydałby mi się dziś taki obiadek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak