Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jaja z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 7 sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 opakowanie
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżeczka
majonez tradycyjny 1 łyżka
Szczypiorek cienki 1/4 pęczek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jaja z tuńczykiem

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przeciąć na połowę, wyjąć żółtka i pognieść je widelcem, tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju i również pognieść widelcem i połączyć z żółtkami, dodać musztardę, majonez, posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem, wymieszać całość na jednolitą masę i napełniać masą otwory po żółtkach, udekorować wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 05.03.2014 10:29
mniam mniam jajeczka
Margo1 12.08.2013 10:19
moje ulubione
carmen 24.04.2013 19:25
ciekawy przepis
idealme 24.04.2013 17:18
aż zrobiłam się głodna :)
Megg 24.04.2013 15:54
lubię takie, pycha :)
Pyszota 24.04.2013 10:59
pyszne jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak