Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 4 sztuki
mięso mielone 1 kg
jajko 6 sztuk
pieczarki 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Paprykę wydrążany z ziaren nasiennych, płuczemy.
Krok 1 - Faszerowana papryka foto
2
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę,
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
3
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Mieso wykładamy na patelnię , dodajemy pieczarki. Smażymy. Dodajemy jajko. Mieszamy, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
4
Wykładamy farsz do papryki, paprykę wykładamy do rozgrzanego piekarnika. do naczynia naroodpornego. Pieczemy w temp 180 stopni aż papryka będzie miękka.
Krok 4 - Faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwi 07.01.2014 14:07
Pyszna paryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak