Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • kapusta kiszona

    200 g
  • pieczarki

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • indyk

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryce odciąć "czapeczki" wyjąć gniazda nasienne. Kapustę kiszoną gotujemy odlewając wodę tak by nie była za bardzo kwaśna. Ugotowaną i odciśniętą mielimy razem z mięsem. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej, cebulę siekamy dość drobno i podsmażamy to wszystko na patelni az pieczarki nie będą surowe. Natkę siekamy drobno, wszystkie składniki mieszamy z mięsem robiąc taki warsz jak na krokiety lub pierogi. Mieszamy, doprawiamy i pod przykryciu na małym ogniu jeszcze sobie dusimy kilka minut. Faszerujemy nadzieniem papryczki, zamykamy czapeczkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 30-40 minut aż nam papryka lekko zmięknie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 02.08.2013 07:57
moje smaki :)
adelajda 08.06.2013 16:19
lubię takie papryki
Katarzyna59 07.06.2013 10:15
bardzo apetyczna
caffee_tea 02.01.2013 23:24
jeszcze nie spróbowałam faszerowana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat