Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
kapusta kiszona 200 g
pieczarki 10 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 peczek
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Papryce odciąć "czapeczki" wyjąć gniazda nasienne. Kapustę kiszoną gotujemy odlewając wodę tak by nie była za bardzo kwaśna. Ugotowaną i odciśniętą mielimy razem z mięsem. Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej, cebulę siekamy dość drobno i podsmażamy to wszystko na patelni az pieczarki nie będą surowe. Natkę siekamy drobno, wszystkie składniki mieszamy z mięsem robiąc taki warsz jak na krokiety lub pierogi. Mieszamy, doprawiamy i pod przykryciu na małym ogniu jeszcze sobie dusimy kilka minut. Faszerujemy nadzieniem papryczki, zamykamy czapeczkami i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 30-40 minut aż nam papryka lekko zmięknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 02.08.2013 07:57
moje smaki :)
adelajda 08.06.2013 16:19
lubię takie papryki
Katarzyna59 07.06.2013 10:15
bardzo apetyczna
caffee_tea 02.01.2013 23:24
jeszcze nie spróbowałam faszerowana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak