Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 4 szt
kasza jęczmienna 1 opakowanie
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
ser żółty 20 g
pieczarki 5 szt
papryka czerwona 0,5 szt
przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i łyżką wydrążyć środki i oprószyć solą.
Kaszę jęczmienną ugotować.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Cebulkę obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Dodać mięso i pokrojone w kostkę pieczarki.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto
5
Gdy mięso będzie już gotowe dodać kaszę. Całość wymieszać i doprawić solą, pieprzem majerankiem oraz przyprawą uniwersalną. Paprykę wkroić do farszu
Krok 4 - Faszerowana cukinia foto
6
Ser zetrzeć na tarce, część sera wymieszać z farszem a pozostałym posypać cukinie.
Krok 5 - Faszerowana cukinia foto
8
Gotowym farszem napełniać cukinie, posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 C. Piec 30 min.
Krok 6 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 25.02.2016 14:03
bardzo lubię cukinie w różnych "odsłonach"
Ela15 19.02.2016 16:56
bardzo dobra
Janina 17.11.2015 16:36
Bardzo lubię cukinię faszerowaną;)
Maridka19 12.11.2015 19:09
Ależ pysznie się [prezentuje
Adamorek 12.11.2015 18:41
polecam doskonała
mileneczka5 12.11.2015 17:31
smaczna-tez faszeruje cukinie i zajadam sie z apetytem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak