Fasolówka bulionówka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka gotowana biała

    25 dag
  • ziemniaki

    40 dag
  • marchewka mała

    1 sztuka
  • pietruszka mała

    1 sztuka
  • majeranek

    1 łyżka
  • bulion

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować 1 litr wody.Dodać bulionetkę oraz ziemniaki, marchewkę,pietruszkę pokrojone w kostkę.Gotujemy do miękkości warzyw,dodajemy ugotowaną fasolkę.Doprawiamy majerankiem.Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krysia50 06.04.2012 23:27
pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat