fasolowa na wędzonym żeberku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    0,5 kg
  • żeberka wędzone

    30-40 dkg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1-2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

    2-3 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    4-6 ziaren
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3-4 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć na noc. Fasolę wraz z wodą w której się moczyła wlac do garnka, uzupelnić wodą i zagotować. Dodać żeberko, przyprawy (oprócz majeranku), czosnek w łupince lekko zmiażdżony, pokrojone warzywa. Wszystko gotować na wolym ogniu około godziny. Żeberka wyjąć, jeśli lubimy zupy gęste zagęścić mąką, dodać mięso z żeberek przyprawić majerankiem. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fictor123 23.06.2012 08:04
super
jeta72 15.06.2012 22:30
pyszna :-)
kuklik 27.02.2012 17:50
pycha
treonina 26.02.2012 10:04
już dawno takiej nie jadłam - a jest pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat