Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
seler nać do wywaru
fasolka czerwona 1 szklanka
ziemniaki 3-4 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
fasola biała 1/2 puszki
śmietana 12% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
czubrica czerwona do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :)

Kroki postępowania

1
Ze skrzydełka i selera przygotować wywar.
Krok 1 - Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :) foto
2
Następnie dodać opłukaną czerwoną fasolę i gotować prawie do miękkości. Dodać przyprawy.
Krok 2 - Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :) foto
3
Następnie dodać obrane i rozdrobnione jarzyny. Ziemniaki skroić w kostkę, a pozostałe zetrzeć na dużych oczkach. Gotować do miękkości.
Krok 3 - Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :) foto
4
Na kilka minut przed końcem dodać odcedzoną i opłukaną białą fasolkę. Zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować.
Krok 4 - Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :) foto
5
Podawać samodzielnie lub z dodatkiem pieczywa :)
SMACZNEGO!
Krok 5 - Fasolowa lekka i przyjemna, czyli z dodatkiem jarzyn :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.04.2015 21:49
z czerwona nie robiłem
Internetowa Kuchnia 20.04.2015 21:29
Super zupka
Kolorowa 20.04.2015 19:38
ciekawy przepis ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak