Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 400 gram
papryka czerwona 1/2 szt
cukinia 1/2 szt
cebula 1 szt
seler naciowy 2 łodygi
makaron 70 gram
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem

Kroki postępowania

1
Fasolę wypłukać, zalać zimną wodą i moczyć przez 11 godzin. Następnie zmienić wodę i gotować przez 50 minut. Dodać sól i gotować jeszcze 10 minut.
Krok 1 - Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem foto
2
Przygotować warzywa: paprykę oraz cebulę pokroić w kostkę, seler naciowy w plasterki, natomiast cukinię w cienkie ćwierćplasterki.
Krok 2 - Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem foto
3
Do fasoli dodać pomidory w puszce i gotować jeszcze przez 15 minut.
Krok 3 - Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem foto
4
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Dodać paprykę i dusić 5 minut. Następnie wrzucić cukinię oraz seler naciowy i dusić przez kolejne 5 minut.
Krok 4 - Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem foto
5
Dodać warzywa do fasolki. Przyprawić danie do smaku i gotować jeszcze 5 minut.W osobnym garnku ugotować drobny makaron (u mnie gwiazdki) w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do fasolki.
Smacznego :)
Krok 5 - Fasolka w sosie pomidorowym z selerem naciowym i makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak