Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w cieście piwnym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
piwo 1 szkl
mąka 1,5 szkl
natka pietruszki
koperek
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w cieście piwnym

Kroki postępowania

1
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.
Ciasto: Zmiksować piwo, jajko i tyle mąki aby powstało gęste ciasto. Przyprawić i odstawić na ok 20 minut. Zioła (1/4 szkl juz posiekanych ziół) wymieszać z ciastem.
Krok 1 - Fasolka w cieście piwnym foto
2
Maczać fasolkę w cieście i smażyć na gorącym głębokim oleju do zarumienienia (1-2 minutki).
Krok 2 - Fasolka w cieście piwnym foto
3
Podawać na ciepło z dowolnym sosem lub keczupem.
Krok 3 - Fasolka w cieście piwnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.11.2013 09:19
jeszcze tak nie przygotowywałam fasolki
alaaa 02.11.2013 21:05
w najbliższym sezonie spróbuję
Róża1 25.06.2013 23:36
bombowy pomysł:-), jeszcze nie mam fasolki ale przepis się przyda:-)
beniaminek 25.06.2013 22:55
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak