Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
1 kg
żółty ser
100 gramów
cebula
1 szt.
masło
2 łyżki
mąka razowa
1 łyżka
przecier pomidorowy
1,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
czosnek
1 ząbek
papryka czerwona
1 szt.
chleb
1 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją przecierem pomidorowym ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem, gotować, aż zgęstnieje. Fasolkę wymieszać ze startym żółtym serem, drobno posiekaną cebulą i papryką pokrojoną w kostkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem pomidorowym posypać pokruszonym chlebem i piec około 40min w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.07.2011 00:30
niezłe
Małgorzata106 27.05.2011 21:25
pycha
mehia 24.07.2010 13:50
uwielbiam fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak