Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 20 dag
ogórek
słodki sos chili 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ocet jabłkowy 1 łyzka
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
wołowina 1-2 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z wołowina i ogórkiem

Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku az będzie miękka, ale pozostanie jędrna. Odcedzamy i lekko studzimy. Wołowinę podgrzewamy na parze nad fasolka i kroimy w kostke lub rwiemy dwoma widelcami na mniejsze kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Słodki sos chili mieszamy z oliwą i octem, oraz przyprawami. Polewamy sałatke i mieszamy wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 17.09.2012 12:26
Bardzo fajna sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak