Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    30 dag
  • marchewka

    2-3 szt
  • masło

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Kwas cytrynowy Prymat

    do smaku
  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
Fasolkę szparagową umyć, oczyścić. Marchewkę obrać, pokroić w krążki i razem z fasolką ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cukinię obrać, pokroić w pół krążki i oddzielnie ugotować w wodzie z dodatkiem soli i szczypty kwasku cytrynowego.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
Na patelni rozgrzać masło, wsypać bułkę tartą, delikatnie podsmażyć.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
Następnie dodać odcedzoną z wody cukinię i fasolkę z marchewką.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z marchewką i cukinią foto
Wszystko razem wymieszać i smażyć przez chwilę, lekko zrumienić. Podawać do mięsa i ziemniaków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 08.01.2013 18:02
bardzo dobre
olkaaa 31.12.2012 08:44
fajny dodatek
Iwusia 19.04.2012 21:33
pycha danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat