Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szparagowa
500 g -
kurki
200 g -
szalotka
2 szt -
ząbek czosnku
1 szt -
szynka wieprzowa
150 g -
masło
2 łyżki -
Tymianek suszony Prymat
1/2 łyżeczki -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka -
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się