Fasolka szparagowa z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g
  • kurki

    200 g
  • szalotka

    2 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • szynka wieprzowa

    150 g
  • masło

    2 łyżki
  • Tymianek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyściłem, przekroiłem wzdłuż. Strąki fasoli oczyściłem, umyłem, zalałem osoloną wodą, gotowałem ok. 15 minut, fasola powinna być jeszcze jędrna. Odcedziłem, przelałem zimną wodą.

Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 12.08.2016 07:34
ciekawe połączenie smaków
Ada-Gaba 02.08.2016 22:20
fajne połączenie
R'n'G Kitchen 31.07.2016 12:52
Gorąco polecamy ;)
marzut 31.07.2016 01:29
Smacznie wyglada
MałaMi89 30.07.2016 23:35
Uwielbiam fasolkę i ciekawa jestem takiego połączenia :)
Iwusia 30.07.2016 21:42
ależ musi smakować
halina17 30.07.2016 21:07
Z kurkami smaczne :)
olkaaa 30.07.2016 20:21
Ciekawe połączenie
Megg 30.07.2016 15:27
przepysznie sie prezentuje :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat