Fasolka szparagowa z kurkami

Fasolka szparagowa z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g
  • kurki

    200 g
  • szalotka

    2 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • szynka wieprzowa

    150 g
  • masło

    2 łyżki
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki dokładnie oczyściłem, przekroiłem wzdłuż. Strąki fasoli oczyściłem, umyłem, zalałem osoloną wodą, gotowałem ok. 15 minut, fasola powinna być jeszcze jędrna. Odcedziłem, przelałem zimną wodą.

Szalotki i czosnek pokroiłem razem z szynką w małą kostkę. Wszystko lekko podsmażyłem na łyżce masła. Dodałem grzyby i pozostałe masło. Dusiłem jeszcze 5 minut. Doprawiłem solą i pieprzem oraz tymiankiem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w łyżce wody, wlałem do potrawy, gotowałem, aż się jarzyna zagęści.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mala2021

12.08.2016 07:34
ciekawe połączenie smaków

Ada-Gaba

02.08.2016 22:20
fajne połączenie

R'n'G Kitchen

31.07.2016 12:52
Gorąco polecamy ;)

marzut

31.07.2016 01:29
Smacznie wyglada

MałaMi89

30.07.2016 23:35
Uwielbiam fasolkę i ciekawa jestem takiego połączenia :)

Iwusia

30.07.2016 21:42
ależ musi smakować

halina17

30.07.2016 21:07
Z kurkami smaczne :)

olkaaa

30.07.2016 20:21
Ciekawe połączenie

Megg

30.07.2016 15:27
przepysznie sie prezentuje :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat