fasolka szparagowa na francuskim cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    200-300 gram
  • pomidorki

    kilka
  • czosnek

    1 ząbek
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • sezam

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżeczka
  • ciasto francuskie

    0,5-1 opakowania
  • pieprz

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto

Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową. Wysmarować masłem, posolić, popieprzyć, posypać rozmarynem, sezamem i pokrojonym w plastry czosnkiem.

Krok 2 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto

Fasolkę szparagową blanszować (3-4 minuty), ułożyć na foli, dołożyć pomidorki przekrojone na pół w wolnych miejscach.

Krok 3 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto

Przykryć ciastem francuskim, jedną lub dwoma warstwami jeśli ktoś woli grubszy spód. Piec wg instrukcji na opakowaniu (około 10-15 minut w 200 stopniach C) do zrumienienia.

Krok 4 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto

Po wyjęciu z piekarnika położyć na talerz do góry fasolką.

Krok 5 - fasolka szparagowa na francuskim cieście foto

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jordi 12.05.2013 09:13
ciekawy pomysł
czekoladka_m 25.04.2013 11:39
Świetny efekt końcowy:)
Pietruszka 30.03.2013 11:55
pyszna fasolka
pajbek 30.03.2013 00:07
Super pomysł na fasolkę :-)
Mati13 26.01.2013 14:48
pięknie podana i bardzo smaczna
Ewelina38 11.01.2013 12:40
fasolkę bardzo lubię, często robię ale z francuskim jeszcze nie łączyłam
Wafelek2601 27.11.2012 11:14
Smaczna
RenataZ-et 04.11.2012 13:00
pycha
anemon 22.10.2012 14:42
Duży plus za pomysł i wykonanie.
IZABELA29 24.09.2012 09:52
warto zrobić .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat