Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 puszka (piękny Jaś)
  • cebula

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • kiełbasa śląska

    2 pętka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • bulion drobiowy

    250 ml
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyzka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy, razem z pokrojoną w kostkę kiełbasą, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
Podlewamy gorącym bulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy.
Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 01.07.2017 11:43
Często robię właśnie w ten sposób :)
Franciszek 01.07.2017 00:48
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat