Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola Jaś
1 puszka (piękny Jaś) -
cebula
1 szt -
olej
2 łyżki -
kiełbasa śląska
2 pętka -
koncentrat pomidorowy
2 łyżki -
bulion drobiowy
250 ml -
Ziele angielskie całe Prymat
2 ziarna -
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Kminek mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
Majeranek suszony Prymat
1 łyzka -
cukier
1 łyżeczka -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa)
Dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę razem smażymy, cały czas mieszając.
Podlewamy gorącym bulionem, 10 min. gotujemy bez przykrycia, dodajemy przyprawy.
Do całości dodajemy fasolkę wraz z zalewą, gotujemy 5-10 min. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się