Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    50 dag
  • kiełbasa śląska

    50 dag
  • cebule

    2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 litr
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie dodać do fasoli. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu pozostały z podsmażania kapusty, a następnie również dodać do fasoli. Dodać również przecier pomidorowy oraz przyprawę i wszystko razem dusić na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Gotową podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 14.04.2015 23:13
Lubię i robię.
JOANNA16 25.03.2015 21:18
uwielbiam fasolkę))
gosia1988 20.03.2015 17:56
jedno z moich ulubionych dań :) Twoja wygląda smakowicie
fotoviderek 20.03.2015 17:30
Moje ulubione danie :)
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:20
Bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat