Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 50 dag
kiełbasa śląska 50 dag
cebule 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
przecier pomidorowy 1 litr
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalać zimną wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć, a następnie dodać do fasoli. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu pozostały z podsmażania kapusty, a następnie również dodać do fasoli. Dodać również przecier pomidorowy oraz przyprawę i wszystko razem dusić na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Gotową podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.04.2015 23:13
Lubię i robię.
JOANNA16 25.03.2015 21:18
uwielbiam fasolkę))
gosia1988 20.03.2015 17:56
jedno z moich ulubionych dań :) Twoja wygląda smakowicie
fotoviderek 20.03.2015 17:30
Moje ulubione danie :)
Kuchareczekjeden 20.03.2015 17:20
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak