Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
kiełbasa 250 gram
boczek 200 gram
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalać wrzątkiem i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Usmażyć na patelni pokrojony w kostkę boczek i dodać do fasoli. Na pozostałym tłuszczu zrobić zasmażkę z mąki i również dodać do fasolki. Gotować całość jeszcze około 5 minut.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 11.12.2013 14:17
Dawno nie robiłam, narobiłaś mi ochoty :)
Alex_M 01.11.2013 10:36
lubię fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak