Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony boczek

    20 dag
  • kiełbasa ( np.zwyczajna)

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • por- kawałek

  • seler kawałek

  • cebule

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszka
  • sól

  • przypraw do fasolki po bretońs

    1 łyżeczka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • olej

  • mąka

    3 łyżki
  • fasola Jaś

    1 kg
  • ogórki

    2 szt
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć 12 godz. W tej samej wodzię ją ugotować wraz z pokrojonymi w kostkę warzywami oraz boczkiem. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Gdy fasolę będzie miękka dodać kiełbasę oraz cebulę. Dodać koncentrart i keczup, dodać przyprawy. Zciągnąć mąka rozrobioną z wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 10.07.2013 23:07
oo jak dawno nie jadłam
RenataZ-et 21.10.2012 17:18
najlepsza :)
tomek18 05.09.2012 20:44
pyszna
czekoladka_m 12.08.2012 12:58
a ja czasem robię;):)mąż bardzo lubi:)
IZABELA29 12.08.2012 09:28
Zawsze moja mama robiła ją i była bardzo smaczna , a ja bardzo rzadko nawet nie wiem dlaczego ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat