Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka \"Jaś\"

    300 g
  • wędzony boczek

    150 g
  • kiełbasa

    150 g
  • cebula

    80 g
  • koncentrat pomidorowy

    60 g
  • Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka po bretońsku

Fasolę „Jaś” (300g) namoczyć w zimnej wodzie. Po 8 godzinach odcedzić ją i ugotować do miękkości w 2 litrach wody. Pokrojony w kostkę wędzony boczek (150g), kiełbasę (150g) zasmażyć razem z cebula (80g) i dodać do fasoli. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (60g) i jedno opakowanie (20g) przyprawy do dań z fasoli Prymat. Całość gotować ok. 30 min. doprawiając do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

treonina 20.07.2011 00:09
jak ja tu lubię... a jak dawno tego nie jadłam...
novita26 03.07.2011 08:48
uwielbiam fasolke
jolita 30.06.2011 23:16
mniam mniam
agus198900 28.06.2011 18:56
zgadzam się...najlepsza jest domowej roboty!!;)
Magdalena80 18.04.2011 23:11
fajnie wygląda
Mariolka1 16.02.2011 23:43
bardzo lubię
szajba2 09.01.2011 14:40
lubię bardzo
bami 21.11.2010 12:30
Uwielbiam fasolkę po bretońsku. W ogóle uwielbiam fasolę :) przepis brzmi pysznie i pysznie to wszystko wygląda :)
Joanna120 03.11.2010 11:50
najlepiej smakuje domowej roboty
rakow2
rakow2 04.10.2010 14:37
klasyczna polska potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat