Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka \"Jaś\"

    300 g
  • wędzony boczek

    150 g
  • kiełbasa

    150 g
  • cebula

    80 g
  • koncentrat pomidorowy

    60 g
  • przyprawa do dań z fasoli

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę „Jaś” (300g) namoczyć w zimnej wodzie. Po 8 godzinach odcedzić ją i ugotować do miękkości w 2 litrach wody. Pokrojony w kostkę wędzony boczek (150g), kiełbasę (150g) zasmażyć razem z cebula (80g) i dodać do fasoli. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (60g) i jedno opakowanie (20g) przyprawy do dań z fasoli Prymat. Całość gotować ok. 30 min. doprawiając do smaku przyprawą do potraw KUCHAREK.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 20.07.2011 00:09
jak ja tu lubię... a jak dawno tego nie jadłam...
novita26 03.07.2011 08:48
uwielbiam fasolke
jolita 30.06.2011 23:16
mniam mniam
agus198900 28.06.2011 18:56
zgadzam się...najlepsza jest domowej roboty!!;)
Magdalena80 18.04.2011 23:11
fajnie wygląda
Mariolka1 16.02.2011 23:43
bardzo lubię
szajba2 09.01.2011 14:40
lubię bardzo
bami 21.11.2010 12:30
Uwielbiam fasolkę po bretońsku. W ogóle uwielbiam fasolę :) przepis brzmi pysznie i pysznie to wszystko wygląda :)
Joanna120 03.11.2010 11:50
najlepiej smakuje domowej roboty
rakow2 04.10.2010 14:37
klasyczna polska potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat