Fasolka do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    2 kg
  • marchew

    5 szt
  • pietruszka

    3 szt.
  • cebula biała

    5 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • cukier

    0,5 szkl.
  • olej

    0,75 szkl
  • ocet 10 %

    0,5 szkl.
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka do słoików foto
Fasolkę obieramy i opłukamy . Kroimy na mniejsze kawałki. odgotowujemy ok 15minut w osolonej wodzie.
Krok 2 - Fasolka do słoików foto
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na grubszych oczkach i podsmażamy na ok. łyżce oleju. Ok. 5 minut dodajemy do niej pokrojona cebulę i kilka szt liści laurowych. troszeczkę soli i pieprzu do smaku podsmażamy wszystko ok 7 minut.
Krok 3 - Fasolka do słoików foto
Gotujemy zalewę. W garnku łączymy olej, ocet sól cukier i koncentrat.To wszystko zagotowujemy mieszając. Gotujemy ok. 7 minut.
Krok 4 - Fasolka do słoików foto
Zalewę łączymy z marchwią dokładnie mieszamy po czym. Warzywa łączymy z fasolką. Wszystko układamy w słoikach. Dokładnie zakręcamy.
Krok 5 - Fasolka do słoików foto
Pasteryzujemy ok. 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 15.08.2012 21:59
smakowitość na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat