Fasola w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    25 dag
  • pomidor

    2 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • jabłka

    2 szt
  • boczek wędzony

    10 dag
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • papryka mielona

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę namoczyć dzień wcześniej, następnie ugotować. Boczek pokroić w cienkie plasterki, obsmażyć na patelni i wyjąć. Pomidory obrać ze skórki, pokroić, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu, który pozostał po smażeniu boczku. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na części, wrzucić do rondelka, podlać odrobiną wody i rozgotować. Wszystkie składniki wymieszać z fasolą. Dodać rozgnieciony czosnek i zagotować. Odstawić, wymieszać z natka pietruszki, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 14.12.2013 09:42
już dawno nie robiłam
Aleksandraa 20.09.2012 11:51
dawno nie jadłam smaczne :)
Monika193 25.01.2011 00:23
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat