Farsz dp pierogów ruskich

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanych ziemniaków

    1 szklanka
  • białego sera

    25 dag
  • cebule

    2
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drobno posiekana cebulę zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu, powinna się lekkozrumienić. Ziemniaki i ser przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy cebulę i przyprawy - farsz powinien byc jednolity, pulchny, lekko pikantny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat