Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Falafel

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 gram
cebula 1 mała sztuka
czosnek 1 ząbek
pietruszka zielona 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kolendra 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
mąka 7 łyżek
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Falafel

przepis z passionfruit.blox.pl
Ugotowaną ciecierzycę, pokrojoną cebulę, czosnek, pietruszkę, mielony kmin i kolendrę zmiksuj. Wyrób a sodą, solą, ostrą papryką i mąką. Formuj kulki i smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Odsącz na ręczniku i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 22.10.2012 13:35
Apetycznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak