ekspresowe ciasto czekoladowe z wiśniami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka na ciasto

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    3 szt
  • mleko

    1 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • dżem wiśniowy

    2 łyżki
  • kropelki czekoladowe

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • wiśnie

    300 g
  • jabłko

    1 starte
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto:
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie. Przelać do wyłożonej papierem foremki (użyłam 23*25 cm).

Wiśnie rozmrozić i dokładnie osączyć. Oprószyć mąką i ułożyć na cieście. Posypać całość kropelkami czekoladowymi. Piec około 40 minut w 180*C (piekłam z termoobiegiem).
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_mc 04.10.2013 18:49
bardzo apetyczne połączenie wiśni i czekolady
Czarnula87 04.10.2013 18:17
bardzo lubię ciasta z wiśniami
Renata9 04.10.2013 18:06
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat