Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka na ciasto
2 szkl -
cukier
1 szkl -
jajko
3 szt -
mleko
1 szkl -
olej
1/2 szkl -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka -
kakao
2 łyżki -
dżem wiśniowy
2 łyżki -
kropelki czekoladowe
1 łyżka -
mąka
1 łyżka -
wiśnie
300 g -
jabłko
1 starte
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki wymieszać dokładnie. Przelać do wyłożonej papierem foremki (użyłam 23*25 cm).
Wiśnie rozmrozić i dokładnie osączyć. Oprószyć mąką i ułożyć na cieście. Posypać całość kropelkami czekoladowymi. Piec około 40 minut w 180*C (piekłam z termoobiegiem).
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się